Meteen naar de inhoud

islamitisch begraven

Islamitische uitvaart

De kosten van een islamitische uitvaart wordt beïnvloed door 1 extra keuze factor: waar vindt de begrafenis plaats?: in Nederland of elders in de wereld?
Repatriëring is een vak apart, en een zaak van vertrouwen, en kunt u derhalve niet aan de eerste de beste overlaten!
Deze uitvaartondernemer zorgt ervoor dat alles, geheel conform uw wens wordt uitgevoerd, rekening houdend met de rituelen waar u prijs op stelt.
Een persoonlijke islamitische uitvaart regelt u betaalbaar bij
de aangesloten uitvaartondernemer van uitvaartpunt.org®!
islamitische begrafenis kosten

Ghusl

De uitvaartondernemer regelt, desgewenst, dat de rituele bewassing (ook Ghusl genoemd) volgens voorschrift plaatsvindt, thuis of waar of door wie u wenst. Vervolgens wordt de overledene in een katoenen witte doek, de Kafan gewikkeld. Zo is iedereen gelijk.

Djanazah-gebed

Na de rituele bewassing volgt het dodengebed, het djanazah-gebed. Dit wordt vaak uitgesproken door een imam, of door een van de zonen van de overledene. Steeds vaker kiest men ervoor dit gebed te zeggen in de aula van de uitvaartonderneming, waar ook de bewassing heeft plaatsgevonden. De overledene mag hier in Nederland alleen in een kist vervoerd worden, maar als het de wens van de overledene is om zonder kist begraven te worden, is dat mogelijk.

Islamitische begrafenis in het buitenland

Repatriëring is (bijna) wereldwijd mogelijk , dankzij het internationale netwerk en samenwerking met uitvaartbedrijven in het land van herkomst kan men u helpen met een afscheid dat past bij uw wensen.

Islamitische begrafenis in Nederland

Steeds vaker wil men de islamitische uitvaart in Nederland laten plaatsvinden, in de buurt van kinderen en kleinkinderen. De overledene wordt door mannen naar het graf gedragen. Zij wisselen elkaar graag regelmatig af, omdat dit wordt gezien als een goede daad. Een moslim wordt op zijn of haar rechterzijde in een kist gelegd, of zonder kist in de kafan op de aarde. Met het hoofd richting Mekka. Vrouwen en kinderen zijn niet aanwezig bij deze gang naar de laatste rustplaats, zij komen de volgende dag naar het graf. Maar bij sommige islamitische groepen  kunnen vrouwen wel bij de graflegging aanwezig zijn.

Welke rouwrituelen u ook gebruikt, via uitvaartpunt.org® regelt en verzorgt U een islamitische uitvaart zoals u dat wilt.
Men staat altijd open voor uw persoonlijke wensen, voor een eerlijke prijs.

Bel nu 085-0645732 voor meer informatie.

AalsmeerAbcoudeAlblasserdamAlkmaar | AlmeloAlmereAlphen aan den RijnAmersfoortAmstelveenAmsterdamAmsterdam BijlmerAmsterdam IJburg |Amsterdam NoordAmsterdam OostAmsterdam OsdorpAmsterdam SchipholAmsterdam SlotervaartAmsterdam West |              Amsterdam WestpoortAmsterdam ZuidAmsterdam ZuidoostAndijk |Apeldoorn | Arnhem |